2012. december 1., szombat

Szemüveges mobil - Vuzix Smart Glasses

Néhány cég már évek óta foglalkozik a kijelzővel, wifivel és egyéb extrákkal ellátott szemüvegek fejlesztésével, úgy néz ki 2013-ban ebbe az irányba fejlődnek tovább az okostelefonok.

Google nyomában
Már hallottuk, hogy a Google bemutatta a Google Glass (kép róla itt!) intelligens szemüveget, amely mindenféle információt vetít a felhasználó elé, miközben a szemüveg mögül szemlélheti a világot. Viszont kevesebb népszerűségnek örvendő cégek már sokkal régebb óta foglalkoznak egy ehhez hasonló szemüveg kifejlesztésével, igaz, ezek nagyobbak és kevésbé esztétikusak, mint a Google terméke.
Egy amerikai cég, a Vuzix azonban nemrég bemutatott egy funkcióiban és kivitelézésében is nagyszerű szemüveget.


szm



A Vuzix Smart Glasses M100 szemüvegben van mikrofon, fülhallgató, kamera, mozgásérzékelő és GPS-szenzor, és elég erős ahhoz, hogy fusson rajta az Android. A Bluetooth vagy wifi segítségével tud kapcsolódni az okostelefonokhoz. A felhasználó szeme előtt egy apró kijelző található, amely nagyjából olyan képet mutat, mintha egy négyhüvelykes mobilt tartanánk nagyjából harminc centire a szemünktől.
A cég nem először próbálkozik ilyesmivel, eredetileg nagy és filmnézésre alkalmas szemüvegeken dolgoztak, amik szintén hordozhatóak. A most bemutatott termék jövőre lesz kapható, az ára pedig 500 dollár lesz.
vuzix.glassesx519

Szemüvegbe épített extrák
A szemüveg önmagában nem tud sokat, leginkább a később megjelenő alkalmazások teszik majd olyanná, amit a fejlesztők szeretnének elérni. Mobilos kiegészítőként fog működni, így tehát hívás esetén látjuk a kijelzőn a hívó fél adatait (nevet, fényképet, telefonszámot). Folyamatos fejlesztéseket végeznék még rajta, így tervben az is, hogy később navigációs funkciója is legyen.
Bár a Vuzix cég munkája igen kiemelkedő, - bizonyítja ezt a több, mint 60 szabadalma is - a felhasználókat mégis nehéz lesz meggyőzniük arról, hogy szemüveget hordjanak minden nap.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése